Om PrimaCat och dess produkter

Vi på PrimaCat anser att varje katt har rätt att äta bra mat. Vår uppgift är att erbjuda varje kattägare möjlighet att skaffa sin älskade katt högklassig mat som motsvarar kattens naturliga kost. Vi hyser en äkta respekt för katternas natur och välmående; de testat välsmakande PrimaCat-produkterna innehåller alltid rikligt med kött och inget vete eller tillsatt socker.

Vi känner också katternas natur och förstår att det är en verklig konst att utfodra en katt. Vi kan aldrig garantera att din katt gillar oss varje dag, men vi lovar att ta så bra hand om din katts mage som möjligt från dag till dag. Dessutom vill vi göra det så riskfritt som möjligt för dig att prova på nya produkter genom att tillgodogöra dig en produkt som du har köpt, om det skulle gå så att maten inte heller faller din katt i smaken. 


Produkterna:

  • 90 % av proteinet är animaliskt
  • Optimerad för en kastrerad katts behov
  • Lämplig för viktkontroll
  • Vetefri och majsfri
  • Inget tillsatt socker
  • Tillverkad i Europa
     

PrimaCat för vuxna, kastrerade innekatter är ett lockande köttrikt helfoder som har utvecklats särskilt med tanke på kastrerade katters behov. I maten ingår färsk kyckling som gör maten mer lockande också för mer kräsna katter. Det är en konst att utfodra en katt och alla medel är tillåtna. Vår mat med kycklingsmak lämpar sig för alla innekatter, men matens spårämneshalter av till exempel magnesium och natrium är optimala för kastrerade katter. Fetthalten är lite lägre än vanligt, vilket hjälper katten att hålla sina slanka former.

Ett optimalt förhållande mellan protein och fett främjar kattens välmående genom hela livet. 90 procent av proteinet i alla våra torrfoder är animaliskt, eftersom det är kattens viktigaste energikälla. Också katter som lider av urinkristaller drar nytta av den här maten, eftersom den har lägre kalcium-, fosfor- och magnesiumhalter än genomsnittet, vilket balanserar urinvägarnas välmående. Det biotin och zink som har tillsatts i maten tar i sin tur hand om huden, pälsen och klorna. Psylliumfibrerna främjar matsmältningen och förebygger uppkomsten av otrevliga hårbollar.

PrimaCat-helfoder är helt fria från vete. Vi har tagit bort majsen ur våra recept, eftersom den ger många katter tarmbesvär. Våra produkter innehåller inget tillsatt socker. De naturliga prebiotika i det noggrant planerade receptet främjar de goda tarmbakteriernas tillväxt, de inre organens hälsa och matsmältningen. Blandningen av fem olika superfood som finns i alla våra torrfoder fungerar som en naturlig källa till antioxidanter så att din katt ska må bra under alla livsskeden.


Tillverkarens hemsida